15 Temmuz 2013 Pazartesi

insallah filmini izle

İnşallah
Inch'Allah


 Vizyon Tarihi: 21 Haziran 2013

Yapımı : 2012 - Kanada ,  Fransa

Tür : Dram

Süre: 102 Dak.

Yönetmen : Anaïs Barbeau-Lavalette .

Oyuncular : Sabrina Ouazani ,  Evelyne Brochu ,  Sivan Levy ,  Yousef Sweid ,  Hammoudeh Alkarmi

Senaryo : Anaïs Barbeau-Lavalette .

Yapımcı : Luc Déry

Favori : 24 kullanıcının favori filmi

Film Özeti
Doktor olan Chloe, yaşamını Ramallah’taki Türk doktorlara yardım etmekle ve Kudüs’te yaşayan İsrailli bir asker olan kapı komşusu Ava ile geçirmektedir. Her gün uçurumun iki farklı yanını gören Chloe, birbirlerine düşman arkadaşları arasında köprü kurmaya çalışsa da her iki tarafa da aslında yabancı olduğunu fark edecektir.

 Belgeselleriyle tanınan Fransız sinemacı Anais Barbeau-Lavalette'in ikinci uzun metrajlı işi olan filmin başrolünde ise en son Café de Flore filminde izlediğimiz Evelyne Brochu yer alıyor.

 "inş. cnm yha", "dinimiz amin" "inşallah maşallah adnan hoca" falan... Her akıllı insan, şu paçozların yaptıkları alaylı yorumlardan tiksinir! Azıcık karakter sahibi olma gayretini sizden taleb edecek kadar zalim değilim! İnsanda birazcık edep olur! Dini ve dini kavramları alay edinen iğrenç yaratıklar!..

 Film bir süreci anlatıyor aslındaki Filistindeki...İnsanların ızdıraplarına , çektikleri çilelere ışık tutmasının yanı sıra ölümü yaşamaya tercih edebilecek hale innsanın nasıl gelebildiğini gösteriyor...Bunu bir kadın doktorun yabancı bir kadın doktorunn möemleketinden çok uzakta iki taraf arasında gel gitleriinden onun penceresinden görüyor seyirci...Yarattığı ana karakterin başlı başına bir yabancı uyrukklu olması ve gördükleri karşısındaki objektif tavrı filmin de aslında objektif bir bakış açısına sahip oldugunu söylüyor seyirciye...Herkesin hakkını herkese teslim eden , hiç bir şekilde bir tarafa doğru eğilimi olmayan insanın bir canlı bomba olabilecek hale nasıl geldiğini göstermek istemiş film...Tabi bu noktada şu söylenebilir ve kesinlikle katılabilirim hiç bir sebep o canlı bombanın neden oldugu masum insanların ölümüne bahane olamaz...Film de aslında bunu göstermek için Filistindeki masum insanların , çocukların ölümüne şahitlik ediyor....Onların bir nevi intikam alma şeklinin bu oldugunu göstermek istiyor ..Belki dili akıcı değil, film de çok fazla hızlı ilerlemiyor ama en azından türü adına güzel bir alternatif oluşşturuyor diyebilirim...7/10  reklamı çok yok ben bu sitede gördüm sadece ..bulunduğum şehire umarım gelir ..  İzmir'de gösterime girmeyecek mi acaba?  Filime ne yorum yazilir ki ey dostlar ama sunu seyretmeyi düsünen arkadaslara söyleyebilirim, bu gecen konu gercek bir hikayeden uyarlamaymis..Yani gercekden de ülkelrin de esir ve köle gibi yasayan insanlar, bazen de afadersiniz bacaginda ki idrari silmeye su bulamayan insanlar varmis.. Bu yazdiklarim ile kesinlikle niyetim alay etme degil , böyle bir sey söz konusu bile olamaz ama kendimce olaya farkli bir yön vermeye calisdim, kendimce bir igneleme yapmaya calisdim, cünkü gercekden de yukarida söyledigim gibi aslinda hersey,tüm olup bitenler...Yani bu kadar teknoloji, dünya da manyak bir iletisim agi olmasina ragmen , film hakkinda sunu desek yeri , aa bu filim gercek bir olaya dayanabilir ,orada da böyle sorunlar varmis..cünkü bunu yapiyoruz zaten.Ha kimseye de evini birak da ,cihada filistine git demiyorum, diyemem de ama tuttugumuz takimi, sevdigmiz sarkiciyi, ne biliyim insan hayatindan , hürriyetinden daga önemli seyleri bir ezilen milletten daga cok aniyoruz.. fark ettiyseniz müslüman bir ülke demiyorum, cünki müslüman olmasaydi ayni düsünceleri tasimayacakmiydim simdi ? ve bakiyorsun elin fransizi böyle bir filim yapiyor. kalitesi, isleyisi, kurgusu aklina ne geliyorsa elestirebilirsin.. ama bizim daga cok böyle filimleri yapmamiz lazim,  Yani benim bu esaret hakkin da yazacaklarim bitmez ama simdi burada 5 paraagraf daga eklesen ne olur ?? ;) zaten yarin ki gazeteyi alsan, orada da illa ki gine bir haber bualcaksin..Süre gelen bir sey ,malasef ki.. Agir isleyen bir filim ama izlenmesi gerekir bence..10´da 1 de olsa, birazcik birseyler yansitilmaya calisilimis..Diger yandan da böyle bir filim agir islemesi de gayet normal..  Maşallah ...

İnşallah Inch'Allah filmini izle full hd online takılmadan kesintisiz tek part p 720 1080 türkçe dublaj altyazı kesintisiz canli bedava beleş film filmi seyret vizyona gelecek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder